Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 
Fråga och svar
 
  • FRÅGA Jag vill gärna jobba med media men vet inte hur jag kan ska börja. Vilken ände ska man börja i liksom? Vilken skola ska jag gå? Eller kan jag strunta i att gå i skolan och istället bara hitta någon sorts liksom praktik.
  • SVAR Börja med att starta en blogg och vara aktiv på facebook. Blogg är vår tids cv. Där kan du skapa den person som du vill vara (obs att den personen helst inte ska ligga alltför långt ifrån dig då det blir ohållbart att sedan hålla uppe en fasad. :) Det är också extremt viktigt att läsa mycket, böcker, tidningar, bloggar, magazine allt du kommer över. För att bli nån i media så måste du först veta hur konkurrensen ser ut. Vilka är de tongivande rösterna? Vilka gillar du mest? Vilken nisch har du tänkt dig? Börja med att ta reda på exakt vart du vill nånstans och ta sikte där. Det är svårt för mig att exakt svara på vilka skolor du ska gå, för vill du syssla med rörlig bild finns det ju massor du behöver lära dig. Och ska du bli politisk reporter kanske du ska läsa statsvetenskap och ekonomi. Börja med att söka dig dit du vill jobba och erbjud att du kan jobba som praktikant och visa vad du går för. Det allra viktigaste är att vara snabb, pålitlig och att alltid hålla tider och deadlines. Plus att hålla ditt ord. Lycka till nu.
  •  
 
kommentarer
  • Det finns inga kommenterar än.
 

Vill du skriva en kommentar?Du måste vara medlem i Girls1st för att kunna skriva kommentarer eller be om peppning. Logga in eller registrera dig!
När du är medlem kan du också dela med dig av dina berättelser och diskutera olika ämnen i forumet – och en massa annat!
 
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
  • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.