Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 

Expert: Linda Skugge

Linda Skugge
INTRESSEN
Jobba, familjen och älskar att läsa.
GILLAR
Allt! Jag träffar så mkt roligt folk! Jag har aldrig någonsin tråkigt. Jag tror inte att jag haft tråkigt en sekund de senaste 10 åren.
GILLAR INTE
När jag inte hinner äta mellan möten.
 
Jag har världens bästa jobb. Jag är min egen chef. Jag jobbar med pr på dagarna och på kvällarna skriver jag. Mitt jobb handlar om att göra andra människor glada, vilket är fantastiskt. Genom god fantasi och intuition ser jag till att företag och personer får synas i media.
Jag är: snabb, pushig, pratar hela tiden, gillar att bestämma, gillar att jobba hela tiden, gillar att hjälpa andra, vågar prova saker som ingen annan vågar, tar inte en sak i taget utan gör allt på samma gång, hela tiden.
 
 
Läge för peppning nu på en gång? Testa peppmaffian!
Låt dig bli peppad av hundratals tjejer när du ska göra nåt för första gången.
 
Ställ en fråga
   

 
 
 

Du behöver inte vara vara medlem på Girls1st för att kunna ställa din fråga till experten.  Men om du eller registrerar dig kan du dela med dig av dina berättelser, bli peppad av peppmaffian, snacka i forumet och massa annat!

 

Frågor och svar

 
 • Anonym användare
    Skriv en kommentar Publicerad 23 feb, 2011, 15:47
  Anonym användare Hej Linda. hur ska man veta vilka regler som gäller på en arbetsplats? Jag pluggar fordon och har varit ute på praktik litegrann men jag tycker det är svårt eftersom jag är tjej och det till exempel inte finns omklädningsrum för mig och så. Hur vet man vad man kan kräva och hur ska man säga till utan att bli gnällig? Tacksam för svar.
 • Linda Skugge
  LINDA SKUGGE
  Det är en svår sits för just tjejer eftersom att det är en masdominerad bransch. Du måste helt enkelt stå på dig och vara lite tuffare än alla andra. Om du ska ut på praktik/söka jobb igen så måste du absolut ta upp det här problemet, du måste självklart också ha någonstans att byta om. Jag tror att din handledare/arbetsgivare kommer att förstå och att ni kommer komma fram till något bra. Stå på dig bara!
 •  
 • CookieTheCow
    Skriv en kommentar Publicerad 23 feb, 2011, 15:47
  CookieTheCow Jag försöker hitta ett sommarjobb just nu. Jag är 16år o bor i uppsala. När jag varit inne på alla tänkbara sidor så måste man ha utbildning för det mesta, eller ett körkort. Vad ska jag göra?
 • Linda Skugge
  LINDA SKUGGE
  Det är nästintill omöjligt att ha utbildning när man söker sitt första jobb, det vet alla. Det finns många jobb där man inte behöver någon utbildning.
  Börja med att skriva ihop ett bra cv och personligt brev. i cv:t skriver du upp vart du har gått i skolan och om du kanske har praktiserat någonstans. I det personliga brevet berättar du om dig själv och om din bra/starka sidor. Skriv sedan ut en bunt, gå runt och dela ut. Gå själv, ta inte med dig någon kompis, glöm inte att presentera dig ordentligt!
  Gå in på din kommuns hemsida där brukar det nästan alltid finnas länkar om sommarjobb inom kommunen. Ansök där!
  Fråga även runt i din bekantskapskrets, känner dina föräldrar/morföräldrar någon som behöver en sommarjobbare.
  Vart har dina vänner sommarjobb? Hur fick dom det? Kan du också få jobb där?
 •  
 • Anonym användare
    Skriv en kommentar Publicerad 23 feb, 2011, 15:46
  Anonym användare Hej, detta är kanske en konstig fråga men vad menas med att frilansa?
 • Linda Skugge
  LINDA SKUGGE
  Att man har ett eget företag. Du "hyr ut din kunskap" (ex frilansfotograf eller frilansjournalist), du har ingen fast anställning utan jobbar för olika arbetsgivare.
 •  
 • Love.MJJ
    Skriv en kommentar Publicerad 03 feb, 2011, 09:31
  Love.MJJ Jag är 13år och jag skulle vilja ha ett jobb. Jag vet att det är svårt att hitta ett jobb när man är så ung, men vet du någon speciell hemsida där man kanske kan hitta något? Och vad borde jag skriva på mitt cv? Ska jag skriva vart jag praoat eller vilka sporter jag har gått på? Tack på förhand :)
 • Linda Skugge
  LINDA SKUGGE
  är du är så ung bör du börja med att söka jobb i närheten, t ex på dina föräldrars jobb eller på deras polares jobb. Eller via grannar och så. Ja du ska samla på dig all info om allt du gjort: all prao, alla sporter etc etc. Lycka till.
 •  
 • Anonym användare
    Skriv en kommentar Publicerad 03 feb, 2011, 09:31
  Anonym användare Hej Linda! Jag vill bli fotograf, jag tänker satsa nu! Men tänk om jag inte lyckas.. Tänk om jag har gjort allt men inte får så många kunder. Vad ska jag göra då? Jag är bara utbildad till fotograf då. Kram!
 • Linda Skugge
  LINDA SKUGGE
  Det är klart att du lyckas! Du måste tänka stort och sätta upp högt mål. Börja med att utbilda dig och gå sedan som fotoass till en riktigt bra fotograf så du får kontakter och erfarenhet. Kunder får alla bara man inte ger upp. Det är bara att lyfta luren och ringa, dag efter dag efter dag. Inget kommer automatiskt.
 •  
 • Anonym användare
    Skriv en kommentar Publicerad 03 feb, 2011, 09:31
  Anonym användare hej jag vill jobba som intervjuare men jag vet inte hur man gör o jag älskar att prata me kändisar o så ställa frågor help me snälla säg va man kan göra o hur man kan få de jobbet
 • Linda Skugge
  LINDA SKUGGE
  Du måste börja från botten, kanske som praktikant på en eventbyrå eller ett magasin. Det kommer ta flera år av lärorikt arbete innan du blir redo att börja intervjua. Under tiden: se och lär! Var på hugget, gör som du blir tillsagd och leverera alltid tre gånger bättre än de andra förväntat sig.
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
 • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.