Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 
Fråga och svar
 
 • FRÅGA Hej Emerentia! Jag är 12 år, o har ett stort problem.. Jag har rökt, i snart 1 år. I hemlighet, o jag vill sluta. Jag har också druckit, i typ 3 veckor nu, o jag kan inte sluta, men jag måste! jag vill gå på fester, jag vill hångla, jag vill ha sex, men jag vet ju innerst inne att jag inte är tillräckligt mogen, men det går bara inte att släppa det ur tankarna. Och cigg & cider snor jag från min mammas "lilla skåp".
 • SVAR Hej Göteborg (nu blir jag ju nyfiken var du bor, jag bor i Majorna numera nämligen!)
  Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det är skitdumt att röka, det vet ju du med, eftersom du vill sluta, och det är egentligen det allra allra bästa, att du själv vill, du kan gå till ungdomsmottagningen och få hjälp med nikotintugimmin och sånt (vill du förklä dem tycke jag du ska lägga dem i ett vanligt tuggummi-paket (bjud aldrig någon dock!!!) jag förstår att du antagligen inte vill säga till din mamma med rökningen, det är tufft och inte speciellt roligt, och hon lär bli besviken, men om du bestämt dig att sluta kanske hon istället för att bli flyförbannad faktiskt blir först ledsen (ganska självklart) och sen vill hjälpa dig. Att du vill sluta bör hon egentligen vara stolt över, trots att hon nog inte är stolt över att du rökt från början...
  Jag låter nog lite sur och mammig nu, men både rökning och att dricka är skitdumt när en är så ung som du är, det är ju visserligen dumt i vilken ålder som helst, men när kroppen inte är helt färdig gör det en verkligen inget gott! Jag tror att det funkar att gå på fest, hångla och allt sånt utan att dricka. Jag tycker att du ska försöka vända dig till en vuxen, ni kanske har en kurator på skolan, eller någon bra typ fritidspedagog som det går att prata med, så kanske den vuxne kan hjälpa dig och de andra i ditt umgänge, för du är väl inte ensam om allt? (I min klass "avslöjade" lärarna att några drack och då fick alla föräldrar en chans att prata med sina barn, det kanske är smart) Den vuxne kan ju prata med din mamma och förklara vad som hänt och kanske varför, om du vet eller känner hur det blev som det blev.
  Åh jag vill skriva så mycket till dig, men framför allt, gud vad bra du är som vet att du vill sluta, det är svårt att sluta, men med hjälp blir det lite bättre! Skriv igen så svarar jag på mer!
 •  
 
kommentarer
 • Det finns inga kommenterar än.
 

Vill du skriva en kommentar?Du måste vara medlem i Girls1st för att kunna skriva kommentarer eller be om peppning. Logga in eller registrera dig!
När du är medlem kan du också dela med dig av dina berättelser och diskutera olika ämnen i forumet – och en massa annat!
 
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
 • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.