Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 
Fråga och svar
 
  • FRÅGA Hej Cissi! jag vet inte längre om min killkompis också gillar mig mer än bara en vän! Det är så att jag har börjat få känslor för en killkompis, vi går sista året på gymnasiet och har kommit varandra närmare det senaste året. vi är helt klart goda vänner men vi ses ända knappt utanför skolan. Jag känner mig alltid bekväm och blir alldeles varm i hans tillvaro, och vi kan snacka om vadsomhelst, han är väldigt närgången och gillar att kramas och hålla på. Fastän jag inte insett det själv så har flera av mina vänner påstått att det syns att vi gillar varandra mer än vänner, att han gillar mig eftersom den respekt han har för mig har han inte för nån annan tjej i skolan eller även trott att det var något mellan oss. Jag förnekade hela tiden alla påståenden och har aldrig berättat för nån att jag börjat attraheras av honom. Det skulle vara helt fel eftersom vi är vänner och har gått i samma klass i tre år, men jag känner att jag ändå skulle vilja satsa och rent sagt skita i alla andra, men jag vill ändå inte bli förudmjukad och riskera vår vänskap. Men enligt de tecken/signaler jag får så känns det som om han bekräftar mina känslor,tillexempel som när vi sitter i klassrummet brukar han sätta sig nära, viska i mitt öra, luta sig mot min arm, småretas och senast lekte han diskret med mitt hår och jag lät honom tro att jag inte märkte. Han hade även sagt till en gemensam vän att jag var en av de få han ville hålla kontakt med efter gymnasiet. Nu kanske det låter alldeles sockersött och självklart att jag ska våga mig fram, men problemet är att jag inte vet om det bara är vänskapligt beteende eftersom han har en kryptisk sida också som jag inte lyckas mig innanför. För om han skulle gilla mig mer så förstår jag inte varför han inte hör av sig eller frågar om vi ska hänga när vi flera gånger passerat hans hus påväg från skolan, utan bara sagt hejdå och gått skilda vägar, eller helt enkelt frågat om vi ska ta en promenad. Vi har tidigare snackat om att göra saker, en gång skulle vi gå på bio men det blev inte av, inte heller en filmkväll eller promenad. Majoriteten av gångerna har jag tagit initiativet och väntat på att han ska fatta vinken och ta tag i saken, men inget händer och det rinner ut i sanden. Innan jag ska försöka att vi ska umgås mer vill jag veta om han verkar intresserad? Och hur jag ska göra för att inte vara den som alltid tar initativ? Tack på förhand! /vilsen tjej
  • SVAR Hej fina, vilsna tjej! Jag ska vara ärlig och rakt på sak: Du verkar ju ha starka känslor för den här killen, och han för dig. Det jag tror hindrat er från att ta er relation ett steg längre är "vad alla andra ska säga", det där klassiska man tar hänsyn till fast man inte borde. Han har nog inte vågat ta mer initiativ just på grund av rädslan för "vad alla andra ska tycka". Jag tror bara det beror på det. För är det kärlek, varför ska man då låta bli? Man ska aldrig fega när man kan satsa, för då sitter man bara där sen och är bitter över att man inte ens försökte... Så resonerar jag. Snart tar ni studenten och då går ni inte i samma klass längre, vilket kan vara ganska påfrestande för en relation. Det är ju bara några få månader kvar... Och jag tycker verkligen du ska våga satsa på den här killen, om du innerst inne vill det. Träffa honom mycket utanför skolan och ta det steg för steg. Stressa inte fram någonting. Man är ju ofta en person i skolan/på jobbet och en privat. Lär känna varandra bättre privat! Om det blir true love eller mer en nära kompisrelation... Det återstår ju att se. Min ni har som sagt absolut ingenting att förlora på att testa! Stor peppkram!
  •  
 
kommentarer
  • Det finns inga kommenterar än.
 

Vill du skriva en kommentar?Du måste vara medlem i Girls1st för att kunna skriva kommentarer eller be om peppning. Logga in eller registrera dig!
När du är medlem kan du också dela med dig av dina berättelser och diskutera olika ämnen i forumet – och en massa annat!
 
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
  • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.