Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 
Fråga och svar
 
  • FRÅGA Den här frågan kanske inte passar här men känner att jag bara måste ha svar av någon... Jo jag läste precis ut boken Malin+Rasmus=sant av Moni Nilsson-Brännström och det står om klassen som splittras och vad som hände med personerna osv. Jag själv ska börja gymnasiet till hösten och är skitskraj. Det ska bli kul med lite omväxling och nya vänner men samtidigt är jag rädd att förlora mina klasskompisar som jag har nu. Även om jag inte är med alla så mycket så känner jag ändå att jag inte vill förlora dem. När nian är slut kanske vi aldrig ses mer. Jag vet att alla säger att om man verkligen är kompisar håller man ihop ändå, men jag är ändå rädd. Om fem år kanske jag har helt nya vänner, ett helt nytt liv... Jag gillar inte för stora förändringar och det här är en av de största på länge, jag mår inte bra av detta och känner att jag inte kan prata riktigt med någon om det, de känner nog inte som jag. Den klassen jag går i nu har egentligen aldrig varit bra, förrän kanske nu på vårterminen. Det är egentligen inte så många jag kommer sakna jättemycket men ändå en hel del. Jag är även uppskrämd för gymnasiet just för att jag ska välja en annan skola än de flesta andra, då kommer jag ännu mindre träffa mina gamla klasskompisar. Förlåt om detta är ett jätterörigt meddelande men jag vill bara ha hjälp med hur jag ska komma över det här Kram!
  • SVAR Gymnasiet är bästa tiden. Herregud, det är sån skillnad och alla är mognare och bättre. Det är ltie svårt det där med vännerna, det förstår jag. Men som några smarta sagt till dig är det ju så att de som är bra vänner faktiskt stannar kvar. Jag har kvar några från innan gymnasiet, men också många från gymnasiet och än fler från senare. Vänner försvinner ju aldrig utan vänskap förändras lite med tiden, tar nya former och sånt. De jag är närmast med nu träffade jag en på gymnasiet, en när jag föddes och de andra har jag träffat de senaste åren. Det spelar inte så stor roll varifrån vännerna kommer, så länge de går att lite på tycker jag. Och de flesta får en nystart på gymnasiet, så det kommer krylla med människor som, precis som du, behöver hitta vänner och umgänge. Jag hade gått om gymnasiet vilken dag som helst om jag kunnat! Lycka till, kram Emerentia
  •  
 
kommentarer
  • Det finns inga kommenterar än.
 

Vill du skriva en kommentar?Du måste vara medlem i Girls1st för att kunna skriva kommentarer eller be om peppning. Logga in eller registrera dig!
När du är medlem kan du också dela med dig av dina berättelser och diskutera olika ämnen i forumet – och en massa annat!
 
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
  • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.