Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 

Expert: Amelie Jensnäs Joäng

Amelie Jensnäs Joäng
INTRESSEN
Musik, textildesign, löpträning, mina nära och kära.
HEMSIDA
www.froja.se
GILLAR
Besvarad kärlek och bekräftelse.
GILLAR INTE
När människor behandlas utan respekt, det gör mig rasande!
 
Är lyckligt gift med min man och bor på landet i ett rött hus med vita knutar tillsammans våra tre gemensamma barn, hönor, tupp, katt och en hund. Jag gillar att trampa upp nya vägar i livet med jämna mellanrum. Dvs utforska det jag tidigare inte gjort. Trivs med livet när det händer mycket och kan tack vare det njuta att en lugn båttur med makrillfiske. Gillar kontraster!
Jag har två motton – Gräset är grönt där du står om du vattnar. Samt - Det är livet som pågår samtidigt som du har fullt upp med att planera det.

Det kommer supermånga frågor till Amelie, hon svarar på så många hon hinner – men vi kan inte lova att hon hinner svara på alla.
 
 
Läge för peppning nu på en gång? Testa peppmaffian!
Låt dig bli peppad av hundratals tjejer när du ska göra nåt för första gången.
 
Ställ en fråga
   

 
 
 

Du behöver inte vara medlem på Girls1st för att kunna ställa din fråga till experten. Men vill du prata i våra forum så är det bara att: eller registrera dig. Som medlem kan du också dela med dig av dina berättelser, bli peppad av peppmaffian och massa annat!

 

Frågor och svar

 
 • Tackarsomfrågar
    Skriv en kommentar Publicerad 19 nov, 2018, 12:24
  Tackarsomfrågar Hej, jag har tänkt på en sak jättelänge men inte hittat något svar när jag googlat osv. Min fråga är hur och vidare det är öagligt för en svensk 15-åring att ha sex med en norsk byxmyndig person. Jag har fattat det så stt man blir byxmyndig i Sverige när man är 15 men 16 i Norge. Är det då lagligt för en 16+ årig norsk att ha sex med en 15 årig svensk? Båda är ju byxmyndiga men från olika lagar så jag blir jätteförvirrad och har inte lyckats hitta svar så jag tänkte att du kanske har bättre koll eller kan ta reda på det lättare. Tacksam för svar:)
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Ja det var ju en liten kul tanke. I Sverige kan det ju inte vara olagligt då båda är över 15 år fyllda. I Norge bode det ju isf vara det för 15 åringen. Men dessa lagar är ju inte för att straffa utan för att skydda mot övergrepp. Samtycke är viktigast oavsett ålder. Naturligtvis bör man mogen både till kropp och själ. Hoppas att detta är ett okej svar för dig. :0) /Amelie
 •  
 • Alida
    Skriv en kommentar Publicerad 06 nov, 2018, 18:09
  Alida Hej! Jag är en tjej på 15 år och jag har varit kär i en kille sedan 3dje klass. Vi blev ihop för 2 månader sedan och vi har känt varandra länge. En väldigt personlig sak men är en del av historian är att min ex pojkvän försökte ha sex med mig när jag inte ville asså våldta mig. Han lyckades inte för att min pappa kom hem när han skulle precis stoppa in den så han stack hem och det är jag mycket tacksam för. Jag är rädd för alla killar efter det och kan inte lita på någon eller vara ensam någonstans, det är svårt. Men iallafall så berättade jag för min kille om detta när vi båda berättade för varandra att vi båda var intresserade av varandra. Han respekterar det jätte mycket och det är bra. Vi är båda blyga och vi vågar knappt hålla varandra i handen eller pussar. Vi har inte kysst varandra ännu iallafall. Han respekterar det mycket med att jag är väldigt rädd. Jag är definitivt inte redo för sex ännu men att kyssa han och hålla han hand och mysa är inga problem för mig men vi är båda blyga. Min familj älskar han och hans familj älskar mig. Han är från Rumänien och dom har bjudit med mig dit på jullovet att träffa deras släkt och det är jätte kul. Nu ska jag komma till min fråga eller om råd. På lördag ska vi sova över för första gången för att jag kände att jag kan lita på han och sova över. Han skulle aldrig göra något utan att jag ville, han frågar om allt är okej vad han än gör. Min mamma lät mig sova över och min pappa för att dom vet att jag aldrig skulle göra något som jag inte vill. Hans föräldrar är hemma och vi tänkte kolla på film. Mina frågor är vad ska man ha på sig när man sover? Ska jag vara orolig att när jag sova att han ska försöka göra något även om jag litar på han? Är det för tidigt att sova lver nu även om vi har gått i samma klass i 10 år? Jag känner att jag är redo att kyssa han men vet inte om han är och vill göra det men vet inte hur? Jag har sömnproblem och kommer säkert inte kunna somna. Är jättte nervös och hade gärna viljat ha svar innan dess. Är väldigt osäker och lite rädd. Tack så mycket
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Jag tycker att du skall lita på honom. Ni är ju inte heller ensamma hemma. Om jag var du skulle jag ha en topp, stor t shirt och boxertrosor. Du har en känsla av att du verkligen kan lita på honom och då tycker jag att du skall göra det. Du har en mycket dålig erfarehet med dig i livet men du får inte låta den styra ditt liv framöver. Ett strot lycka till. :0) /Amelie
 •  
 • tifälskaren
    Skriv en kommentar Publicerad 24 jul, 2018, 21:34
  tifälskaren Hejsan. Jag har en fråga kring glidmedel/trånghet. Jag har haft sex ett par gånger, alltid med olika killar, och jag är väldigt trång. Samtidigt så har det bara varit på fyllan vilket självklart kan påverka kåtheten. Men även när jag onanerar och kommer så kan jag ibland känna att jag kanske inte skulle va tillräckligt våt för att ha penetrerande sex. Så nu till min fråga, har du något tips på något glidmedel som jag kanske skulle kunna köpa? Eller något annat jag skulle kunna göra för att det ska bli lättare för mig? Ha en fin dag!
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Precis som du skriver så tror jag att mycket beror på att din kropp inte är där du vill när du är på Fyllan. Men det förstår du ju säkert. Det finns ett bra glidmedel som heter belladott Kanske stavar jag det fel men det finns iaf på apotekt Hjärtat har jag sett.
  Rekomenderar dig att hångla på fyllan inte att bli penetrerad. Spara det tills du är med till 100%. Va rädd om dig. Kram :+) /Ameile
 •  
 • Anonym användare
    Skriv en kommentar Publicerad 19 jun, 2018, 11:01
  Anonym användare Vår biologi lärare sa att sex var bra för hejsan. Och att sex kan motsvara att springa 4 km eller vad det nu var. Men är det så alltid eller beror det på hu snabbt, länge man håller på? Och är det bara om killen stoppar in den i henne? Kan det typ vara bra för hälsan att onanera också då?
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Läraren medade att den fysiska ansträngningen kan motsvaras med annan motion. :0) /Amelie
 •  
 • babydoll2000
    Skriv en kommentar Publicerad 27 apr, 2018, 15:00
  babydoll2000 Hej! Jag är 17 år nu och har haft mens i ungefär ett år. För några månader sedan skaffade jag pojkvän och vi har tillsammans börjat äventyra utan att ha penetrerande sex och han har heller inte kommit nära mig. Dock har jag nu börjat få oregelbunden mens. Har tagit två graviditetstest som visar på negativ. Är medveten om att mensen kan vara oregelbunden under 1 år. Men det gör mig orolig att min kropp inte själv visar på att saker fungerar. För 6 dagar sedan, hade jag och mina kille förspel. Han kommer typ ovan min rygg. Jag duschade och kissade därefter. Är dock rädd att det kanske lyckades rinna längs ryggen på något vis... Ska till UMO för att skaffa p-piller då jag tänker att de kan vara bra skydd och hjälpa mig få regelbunden mens. Vill även veta när jag bör ta graviditetstest och hur ofta? Är rädd att då jag inte har mens försöker min kropp lura mig eller något. Tänk om jag är gravid fast det inte syns? Kan man få be om ultraljud i sådana fall?
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Du är inte gravid. Din menscykel rubbas nu när du är så förälskad och dina hormoner sprallar. Det är vanligt. Samt att det inte är ovanligt att det är såhär de första åren. Använd kondom de första gångerna. Men boka en tid till en Barnmorska på din ungdomsmottagning för samtal och recept. Lycka till. :0) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Skriv en kommentar Publicerad 27 apr, 2018, 14:57
  Anonym användare Hej! Jag är alltid så orolig över hur han ska få in sin snopp i min vagina, känns som att det inte kommer att gå? Töjer den sig liksom mycket?
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Ja vagina sväller och vidgas vid sexuell upphetsning. Men det är viktigt att båda kropp och själ verkligen vill ha samlag. Va rädd om dig. Lycka till. :0) /Amelie
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
 • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.