Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 
Fråga och svar
 
 • FRÅGA Hej! Jag är en tjej på 12 år som har en underbar och omtänksam pojkvän. Vi har varit tillsammans i snart 9 månader, och jag älskar honom mer och mer för varje dag. Han får mig att må sjukt bra helt enkelt. Men nu vill han tydligen ha sex...Tror jag? Han vill att jag typ tar honom där nere, men han tvingar mig såklart inte. Han har dessutom köpt kondomer, så jag förmodar att han vill ha "det". Jag vill såklart också, men är orolig för vad som kan hända! Att kondomen går sönder t. ex... Hur ska jag göra? Kan vi ha sex? :o Tacksam för svar! :)
 • SVAR Hej!
  Enligt lag får en inte ha sex förrän en fyllt 15. Det är viktigt att tänka på. Det står i brottsbalken "Om båda parter är under 15 år finns ingen straffrättslig påföljd för någondera parten eftersom de inte är straffmyndiga. I särskilda fall kan det dock leda till åtgärder från socialtjänsten i enlighet med Lagen om vård av unga, LVU." Det betyder att ingen av er kan straffas, men inte att det är okej för det.
  Sexdebuten är olika för alla, vissa känner sig mogna tidigt, andra inte. Viktigt att tänka på att det faktum att en inte ska ha sex bara för att andra har det. Det finns många exempel på tjejer som haft en tidig sexualdebut men som senare ångrat sig och tyckt att sex blivit något jobbigt. Det för att de inte varit fullt mogna och mottagliga för det, trots att det kanske kännts så. Omgivningen och miljön har alltså pushat sex, inte tydligt utan mer lite ja, omedvetet.
  Tänk ordentligt på om du verkligen vill ha sex. Känner du dig sugen, men inte mogen, finns det gott om tid att kyssas och smekas också. Allt behöver inte landa i sex och samlag.
  Om du bestämt dig för att ha sex, trots vad lagen säger och att det är väldigt tidigt med 12, tycker jag du ska prata med skolsköterskan eller kanske din mamma. Det är viktigt att vuxna runt dig kan fånga upp frågor och tankar. Känns det inte bekvämt kanske det finns en ungdomsmottagning nära. Det är viktigt med skydd och information innan första samlaget.
  Kram Emerentia
 •  
 
kommentarer
 • Det finns inga kommenterar än.
 

Vill du skriva en kommentar?Du måste vara medlem i Girls1st för att kunna skriva kommentarer eller be om peppning. Logga in eller registrera dig!
När du är medlem kan du också dela med dig av dina berättelser och diskutera olika ämnen i forumet – och en massa annat!
 
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
 • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.