Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 
Fråga och svar
 
  • FRÅGA kanske inte är fråga man ska ställa dig men, är sexton år och har haft sex med min pojkvän några gånger , tänkte bara , om man ska börja äta p-piller eller ?
  • SVAR Hej! P-piller är ett bra skydd men ENBART mot graviditet, alltså inte mot könssjukdomar (bara om inte visste alltså). Många är skeptiska till p-piller men jag tycker det är ett bra sätt att som tjej skydda sig från att bli gravid, men det är väldigt viktigt att våga ställa alla frågor man har till den barnmorska/läkare som skriver ut pillren. Sen ska man vara medveten om att alla sorter inte passar alla tjejer, jag åt mig igenom tre olika tills jag hittade den sorten som passar mig allra bäst. Det är ett minipiller som är mer säkert, mer som ett vanligt s.k "kombinations p-piller", men med färre biverkningar. Den sorten heter Cerazette och du kan läsa mer om den t.ex här: http://www.p-guiden.nu/p2006/forum/viewTopic.asp?TopicId=491 Men glöm inte att det bara är du som bestämmer över din kropp och att ingen har rätt till att pressa dig till att göra någonting du är osäker inför. Att börja äta p-piller ska helt och hållet vara ditt beslut! Så boka tid hos ungdomsmottagningen (eller gå dit när dom har öppet hus, brukar vara någon kväll i veckan) och be om råd. Lycka till! Kram!
  •  
 
kommentarer
  • Det finns inga kommenterar än.
 

Vill du skriva en kommentar?Du måste vara medlem i Girls1st för att kunna skriva kommentarer eller be om peppning. Logga in eller registrera dig!
När du är medlem kan du också dela med dig av dina berättelser och diskutera olika ämnen i forumet – och en massa annat!
 
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
  • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.