Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 

Expert: Amelie Jensnäs Joäng

Amelie Jensnäs Joäng
INTRESSEN
Musik, textildesign, löpträning, mina nära och kära.
HEMSIDA
www.froja.se
GILLAR
Besvarad kärlek och bekräftelse.
GILLAR INTE
När människor behandlas utan respekt, kan göra mig rasande!
 
Är lyckligt gift med min man och bor på landet i ett rött hus med vita knutar tillsammans våra tre gemensamma barn, hönor, tupp, katt och en hund.
Jag gillar att trampa upp nya vägar i livet med jämna mellanrum. Dvs utforska det jag tidigare inte gjort. Trivs med livet när det händer mycket och kan tack vare det njuta att en lugn båttur med makrillfiske. Gillar kontraster!
Jag har två motton – Gräset är grönt där du står om du vattnar. Samt - Det är livet som pågår samtidigt som du har fullt upp med att planera det.

Det kommer supermånga frågor till Amelie, hon svarar på så många hon hinner – men vi kan inte lova att hon hinner svara på alla.
 
 
Läge för peppning nu på en gång? Testa peppmaffian!
Låt dig bli peppad av hundratals tjejer när du ska göra nåt för första gången.
 
Ställ en fråga
   

 
 
 

Du behöver inte vara medlem på Girls1st för att kunna ställa din fråga till experten. Men vill du prata i våra forum så är det bara att: eller registrera dig. Som medlem kan du också dela med dig av dina berättelser, bli peppad av peppmaffian och massa annat!

 

Frågor och svar

 
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 12 sep, 2018, 12:15
  Anonym användare Hej jag har inte fått mens än. Jag har googlat lite om ägglossning och de symptomen stämde in på mig igår (annorlunda föytningar t.ex) så när får jag mens då?
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Ägglossning sker alltid 14 dagar innan mensblödningen kommer. Men i början kan det vara lite eller kanske bara bruna flytnignar isf blod. Din kropp har börjat och din mens kommer att starta inom inte allt för lång tid. Lycka till. :+) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 12 sep, 2018, 12:12
  Anonym användare Hur länge har man ägglossning/trådiga flytningar
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. De sega, gansiga flytningarn kan man ha i några dagar före samt under ägglossning. Ägget lever i 24 timmar efter att de släppts från äggstocken. :+) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 27 aug, 2018, 11:09
  Anonym användare Hej Amelie iförrgår kom det typ en tsk blod och sen har det bara kommit mindre och mindre, just nu kommer det inte nåt, men har haft/har mensvärk hela tiden, och just nu kommer det bara gul/bruna flytningar. Alla mina vänner säger att jag har fått min första mens. Jag skrev en fråga för en stund sedan om en liknande situation för typ en månad sen, då blödde jag bara lite en gång, men hade humörsvängningar och mensvärk. Kan det vara min första mens???
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Ja det är din första mens. Det behöver inte vara mycket blod. Stort lycka till och grattis. :0) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 27 aug, 2018, 11:08
  Anonym användare Hej Amelie jag har haft min första mens enligt alla/ skolsystern, mamma o vänner men jag blödde bara lite första och anda dagen men har haft mensvärk o humörsvängningar mm var det verkligen min första mens???
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Javisst var det din första mens. Lycka till och grattis. :+) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 19 aug, 2018, 15:33
  Anonym användare Hej! Jag är en tjej på 14 år o fick min mens för snart 3 månader sen o har alltså haft mens 2 gånger. Om några dagar ska jag ha min 3e mens o har googlat runt lite och förstått att mensen kan vara oregelbunden i början (och även senare under mensen) men har inte hittat någonstans där det står vad som menas med oregelbunden mens? Innebär det att man kan ha mens i olika många dagar eller menas det att det inte alltid är en månad mellan varje mens? Tacksam för svar!
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Regelbunden mens betyder att mensen kommer med ca 4 veckors intervall. För vissa är det 5 eller 6 v för andra tre. Det är inte det viktiga utan att det i princip kommer med samma intervall varje månad. Det kan ta något år innan mensen blir regelbunden.  Lycka till. ;+) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 19 aug, 2018, 15:30
  Anonym användare Hej, idag har mina flytningar varit så att om man drar med fingrarna så blir det en lång tråd. Är det ägglossning, har hört vissa som säger det
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Ja det är ägglossningsflytningar. Mensen kommer 14 dagar efter ägglossningen. Innan mensen startar kan det vara så att man endast har dessa flytnignar, ingen rikitg ägglossning och då kommer det inte någon mens heller. Det tar ett tag innan allt är utvecklat. Lycka till. :+) /Amelie
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
 • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.