Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 

Expert: Amelie Jensnäs Joäng

Amelie Jensnäs Joäng
INTRESSEN
Musik, textildesign, löpträning, mina nära och kära.
HEMSIDA
www.froja.se
GILLAR
Besvarad kärlek och bekräftelse.
GILLAR INTE
När människor behandlas utan respekt, kan göra mig rasande!
 
Är lyckligt gift med min man och bor på landet i ett rött hus med vita knutar tillsammans våra tre gemensamma barn, hönor, tupp, katt och en hund.
Jag gillar att trampa upp nya vägar i livet med jämna mellanrum. Dvs utforska det jag tidigare inte gjort. Trivs med livet när det händer mycket och kan tack vare det njuta att en lugn båttur med makrillfiske. Gillar kontraster!
Jag har två motton – Gräset är grönt där du står om du vattnar. Samt - Det är livet som pågår samtidigt som du har fullt upp med att planera det.

Det kommer supermånga frågor till Amelie, hon svarar på så många hon hinner – men vi kan inte lova att hon hinner svara på alla.
 
 
Läge för peppning nu på en gång? Testa peppmaffian!
Låt dig bli peppad av hundratals tjejer när du ska göra nåt för första gången.
 
Ställ en fråga
   

 
 
 

Du behöver inte vara medlem på Girls1st för att kunna ställa din fråga till experten. Men vill du prata i våra forum så är det bara att: eller registrera dig. Som medlem kan du också dela med dig av dina berättelser, bli peppad av peppmaffian och massa annat!

 

Frågor och svar

 
 • aklintemma06
    Visa Publicerad 02 jan, 2019, 06:27
  aklintemma06 I mars 2017 fick jag det jag tror var mens. Men nu har det gått snart ett år och den har inte kommit tillbaka! Och om det var mens så skulle det änns kunna ta såhär långt tid innan man får mens? Men asså jag är ju tolv så kanske.
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Om det var blod så var det mens. Det är normalt att det kan dröja mellan blödningar de första åren. Men om den inte kommer igen för sommaren tycker jag att du skall prata med en barnmorska på din ungdomsmottagning. Lycka till. ;+)/Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 02 jan, 2019, 06:19
  Anonym användare Hej jag tror jag fick min ägglossning för första gången härom dagen. När jag vaknade och skulle byta trosor var det flytningar som ett band/tjock tråd så att mellan benen och benet/låret. Kommer jag få min mens snart?
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Mensen brukar komma 14 dagar efter ägglossning. Kanske kommer det inte så mycket den första gången. Lycka till.:+)/Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 10 dec, 2018, 12:02
  Anonym användare Hej! Jag fick min första mens Maj 2018 och hade den sen i Juni, juli och augusti men sen har den försvunnit. Har inte haft den på 3 månader och jag börjar bli orolig. Jag är 13 år.
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Det är inte ovanligt att det blir som du skriver. Inget att oro sig över. Viktigt att du inte svälter dig. Om du tränar hårt är det viktigt att äta bra, nyttigt och mycket. Mensen kommer att komma tillbaka. Om den inte gör det inom de kommande 4 månaderna bör du boka en tid till en barnmorska på din ungdomsmottagning för ett samtal. Lycka till. :0) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 10 dec, 2018, 11:59
  Anonym användare Om jag är gravid och ska göra en abort måste mina föräldrar få reda på de då?
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Det behöver de inte men om du är under 15 år måste vårdpersonalen göra en anmälan till soc att du går igenom en abort. Om du är gravid och vill avbryta denna så får du hjälp av kurator och bra personal. Vanligtvis brukar det vara skönt att tala med sina föräldrar eller någon annan vuxen i ens närhet.
  Lycka till. :0) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 09 dec, 2018, 16:38
  Anonym användare Hej! Jag har ätit azalia minipiller i sedan oktober 2017, dvs lite mer än ett år. När jag började äta dom och missade en tablett med endast en timme så fick jag en liten blödning några dagar efter. I somras fick jag en blödning utan att ha missat något piller eller tagit det för sent. Hade pojkvän tidigare, men det tog slut i slutet på sommaren så inte haft samlag efter augusti i år. Eftersom jag inte har sex blev jag lite slarvig med pillrerna i några dagar o kunde råka ta det ett par timmar senare, men fick dock ingen blödning. Blev lite orolig så jag hoppade över ett piller för att se om blödningen skulle komma då, men det gjorde den inte. Detta var i september och har fortfarande inte fått någon blödning, börjar bli orolig att något skulle vara fel i min kropp. Borde jag kolla upp detta på ungdomsmottagningen? borde jag ta en veckas paus från pillrerna för att se om mensen kommer då? Är jättetacksam för svar, mvh en orolig 18 åring.
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Den första tiden man äter dessa kan blödningsmöstret vara som du beskriver. Men eftersom det inte är ngt Östrogen i dessa tabletterna så blir det inget blod som växer till i livmodern, jo det gör det men mycket mycket långsamt. Det är inte ovanligt att man har en liten bödning någon gång om åtet eller för vissa oftare. Detta är helt normalt. Du behöveri inte göra uppehåll för att se att din kropp fungerar. Lycka till. :0) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 02 dec, 2018, 10:01
  Anonym användare Jag fick min första mens i januari och har bara haft det 5 gånger sen dess. Alltså är min menscykeln ca 50-70 dagar. Är det konstigt? Jag har också hypotoreos, underproduktion i sköldkörteln, kan det har något med det att göra? Och sist: kan man göra något åt detta?
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Det är inte ovanligt att det dröjer mellan blödningstillfällerna de första åren. Men visst, sköldkörteln har en påvekan oxå. Jag tycker att du skall nämna detta för din läkare när du tar levaxinprover nästa gång.  Annars är det som jag skrev inte ovanligt. Lycka till. :0) /Amelie
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
 • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.