Girls1st sweden Libresse initiative
 
 
 
 

Expert: Amelie Jensnäs Joäng

Amelie Jensnäs Joäng
INTRESSEN
Musik, textildesign, löpträning, mina nära och kära.
HEMSIDA
www.froja.se
GILLAR
Besvarad kärlek och bekräftelse.
GILLAR INTE
När människor behandlas utan respekt, kan göra mig rasande!
 
Är lyckligt gift med min man och bor på landet i ett rött hus med vita knutar tillsammans våra tre gemensamma barn, hönor, tupp, katt och en hund.
Jag gillar att trampa upp nya vägar i livet med jämna mellanrum. Dvs utforska det jag tidigare inte gjort. Trivs med livet när det händer mycket och kan tack vare det njuta att en lugn båttur med makrillfiske. Gillar kontraster!
Jag har två motton – Gräset är grönt där du står om du vattnar. Samt - Det är livet som pågår samtidigt som du har fullt upp med att planera det.

Det kommer supermånga frågor till Amelie, hon svarar på så många hon hinner – men vi kan inte lova att hon hinner svara på alla.
 
 
Läge för peppning nu på en gång? Testa peppmaffian!
Låt dig bli peppad av hundratals tjejer när du ska göra nåt för första gången.
 
Ställ en fråga
   

 
 
 

Du behöver inte vara medlem på Girls1st för att kunna ställa din fråga till experten. Men vill du prata i våra forum så är det bara att: eller registrera dig. Som medlem kan du också dela med dig av dina berättelser, bli peppad av peppmaffian och massa annat!

 

Frågor och svar

 
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 17 jun, 2018, 13:07
  Anonym användare Hej! Jag har en fråga angående mensen när jag kan få den åter? Nu är det så här att jag ha inte haft min mens sedan början av maj och nu är det snart slutet på juni. Det är inte ovanligt att den är oregelbunden så eftersom jag har tidigare haft oregelbunden mens strax efter jag fyllde 13 tror jag,för länge sedan hoppade den över en månad nästan men nu när det ha gått så långtid som 30 år sedan och min mens ha varit mera som regel bunden då men inte så här. Okej stress bla. vet jag kan ha någon inverkan och så men i så fall är jag lite mera stressad nu då utan att jag ens ha tänkt på det utan min kropp i såfall Mvh/Agneta
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej.
  Det är som du skriver inte ovanligt att den inte kommer var 30 dag de första åren. Du är helt normalt. Det kommer att bli mer regelbundet med tiden. Lycka till. :+) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 17 jun, 2018, 13:03
  Anonym användare Nästan alla tjejer i klassen har fått mens. Här om dagen fick min bästa vän första mensen. Jag har haft väldigt ont i magen nån vecka och vart på otroligt dåligt humör, har även haft väldigt mycket flytningar. Är min mens på väg?? (ska börja 6 i höst)
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Ja det låter som du oxå är på gång att få din mens. Mycket symtom som talar för detta. Lycka till. :+) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 11 jun, 2018, 17:56
  Anonym användare Hej Jag är 12 år och har fått mens och kommit ganska långt in i buberteten. Det är bara jag och en till i min klass som ens har kommit in i puberteten. Och när vi byter om är det ALLTID en som kollar på mig såååååååååå konstigt. Det känns jobbigt. Ska man säga till elr vad ska jag göra?
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Försök att bara ignorera. Hon tittar väl för att hon oxå vill utvecklas och komma i puberteten. Försöka att inte bry dig. Snart är det sommarlov. Ha en fin sommar. :+) /Amelie
 •  
 • Girl05
    Visa Publicerad 11 jun, 2018, 17:53
  Girl05 Hej jag vet inte om min fråga är under rätt rubrik men jag behöver hjälp akut!! För ca 4 dagar sedan så märkte jag att jag hade bruna flytningar i trosan (ska inte få min mens förrän om 2 veckor) så jag tror inte det är för att min mens är på väg. Jag har haft tjocka bruna flytningar sen dess, och är livrädd att det ska vara någon sjukdom.. jag har aldrig haft sex någon gång, är 13 år. Jag har läst lite och folk säger att man kan få brunaktiga flytningar i samband med ägglossning, men mina är verkligen tjocka och mörkbruna plus ganska mycket. Jag är jätte rädd, jag sitter typ och gråter så snälla hjälp!.. Min fråga är nu: vad kan det här vara? Borde jag vara orolig? Är det farligt? Tacksam för svar i förhand!
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Nej du behöver absolut inte vara orolig. Det är inte ovanligt att man har en ägglossningsblödning. Det är inte farligt. Det har alla kvinnor någon gång. Sluta googla, det gör dig bara orolig. Lycka till och trevlig sommar. :0) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 11 jun, 2018, 17:51
  Anonym användare Många i min klass har fått mens men jag har än inte fått den (jag är 12,5 år) kan man göra nått för att mensen ska komma fortare
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Nej det går inte att skynda på mensdebuten. Sorry. Den kommer att komma. Lycka till. :+) /Amelie
 •  
 • Anonym användare
    Visa Publicerad 04 jun, 2018, 18:33
  Anonym användare Hej. Jag har haft mens ett tag och använd tampong några gånger. Det har gått jättebra att ta in den och ha den inne men när jag ska ta ut den är de svårt. Jag måste verkligen dra hårt och det känns obehagligt. Har den varit inne för kort och inte fått tillräckligt med blod i sig eller vad är problemet?
 • Amelie Jensnäs Joäng
  AMELIE JENSNÄS JOÄNG
  Hej. Ja det kan vara så att tampongen inte är genomblodig. Då kan det vara mer motstånd. Det kommer att ge sig med tiden. Inget farligt. Men jag förstår din känsla. Grattis till tamponganvändningen. Det underlättar på sommaren. Lycka till. :0) /Amelie
 •  
 
 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
 • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.