Girls1st sweden Libresse initiative
Om Girls1st
 

Girls1st - ett initiativ från Libresse

Vi kom på en idé. Vi ville göra en ny sajt. En sajt, som faktiskt kan vara till nytta. Vi tänkte att sajten skulle handla om när man får mens. (För om just mens vi vet supersupermycket).
Så vi surfade runt lite och upptäckte att det fanns ett stort hål på internet. INTERNET HADE GLÖMT att göra en sajt där tjejer kan träffas och prata, få inspiration, pepp, tips och svar på knöliga frågor från smarta experter. Alltså helt glömt bort det.

Så vi gjorde en sån sajt. För det är ju superduperviktigt att det finns just det. En sajt där man kan fundera högt och lågt om mens, kyssar, snippor, kärlek eller ja… kanske dåliga hårdagar. Ett ställe där allt sånt kan pratas om, där tjejer peppar varandra och hjälper varandra genom alla de där spännande/läskiga första gångerna man går igenom när man är mellan… typ 11 och 17.

För vi vet, att ju mer man pratar, frågar, funderar och peppar om saker som känns läbbiga, konstiga, roliga och spännande, desto säkrare blir man på vad man tycker och tänker. Och ju tryggare man är i det – desto bättre självförtroende får man. Och är det nått vi vill, så är det att alla ska få bättre självförtroende och våga leva ut sina drömmar!
Vi tänker att genom att fråga våra experter, läsa om det här med mens, bli peppad av andra tjejer eller bara prata av sig i vårt forum så får du hjälp att kryssa mellan allt det där som faktiskt är livet!

Ja, det är typ det. Inga hakar eller dolda agendor.

Vi kallar skapelsen Girls1st och vi hoppas att du kommer gilla den.

Om du har frågor, tankar, önskemål, kommentarer (ELLER VAD SOM HELST EGENTLIGEN!) om Girls1st: HÖR AV DIG! Vi vill höra vad du har att säga!

Kraaaaaam,
LibresseNetiquette

Girls1st är alltså en webbplats för tjejer, av tjejer där du kan mötas och dela information, inspiration, tips och tricks, videos och berättelser – inte bara om första mensen utan om massor av andra spännande förstagånger. Som till exempel din första kyss, fest, din första pojk- eller flickvän, ditt första extra jobb (och andra kommande förstagånger) För att det här ska funka och för att Girls1st ska kunna vara en underbar sajt är det viktigt att alla känner sig välkomna och blir trevlig bemötta. Så därför finns här några grundregler som vi tycker att alla ska följa:

Forumet
För att du ska kunna skriva i forumet måste du registrera dig och få ett konto på Girls1st.se (har du ett konto på Libresse.se så fungerar det lika bra). Det finns även några tjänster till på webbplatsen som kräver att du registrerar dig. När du registrerar dig går du med på följande saker:

– Inga personangrepp
Du får inte förolämpa, driva med eller kränka andra användare. Smutskastning och förtal, rasism och hets mot folkgrupp är självklart strängt förbjudet. Det är dessutom olagligt!!!

– Rätt attityd
Var trevlig och artig. Provocera inte och säg inget elakt till någon. Hota inte någon och var inte aggressiv.

Allt som skrivs i forumet ska vara skrivet med respekt och på ett snällt sätt. Tänk på att du har en röst som andra lyssnar på! Och kom ihåg att alla har rätt att tycka som de vill, även om du inte håller med. Det är ju det som är hela tanken med ett forum.

Bara seriösa personer, tack
Du får inte använda Girls1st.se för kommersiella syften, det vill säga göra reklam för eller sälja produkter eller tjänster.

Respektera lagarna om upphovsrätt (du får alltså inte lägga upp något material som du inte har gjort själv). Girls1st.se tar inget ansvar för användare som bryter mot upphovsrätten genom att publicera material de inte har rätt att publicera.
Läs mer under Användningsvillkor.

Girls1st.se ska vara en trevlig plats där alla kan få hjälp och stöd när man går igenom de där första gångerna. Så med jämna mellanrum städar vi upp lite genom att ta bort inlägg som bryter mot reglerna, är olagliga eller sårar andra användare på webbplatsen. Var snäll och hör av dig till oss om du ser något du tycker vi ska ta bort!

Bilder
Tänk dig för innan du lägger upp en bild. Alla användare kan lägga till ett foto i sin profil. Fotot visas på Min sida och i forumet (om du inte valt att vara anonym). Alla som är inloggade kan se din bild, så tänk dig noga för vad för bild du laddar upp. Obs! Om du laddar upp en bild på någon annan än dig själv, till exempel en kändis, utan att ha bett personen eller fotografen om lov, bryter du faktiskt mot lagen.

Att bryta mot reglerna
Vi tror att vissa av reglerna för Girls1st.se webbplats faktiskt gör den bättre för dig, så vi förväntar oss att alla användare följer dem. Alla som bryter mot reglerna eller inte visar andra respekt kommer vi att blockera från webbplatsen. Läs mer om våra allmänna villkor under Användningsvillkor.

Internets baksida
Tänk på att många låtsas att de är någon annan än de är på Internet. Var noga med vem du pratar med och lämna aldrig ut uppgifter om dig själv på webbplatsen. Om du tycker att någon beter sig konstigt eller ber dig om konstiga saker eller något sådant – säg till!

Jo, just det, här på Girls1st har vi hjälp av ett externt företag som fungerar som moderator. De hjälper oss att hålla ordning på diskussionerna. Med deras närvaro hoppas vi att få ett trevligare forum med ännu fler spännande diskussioner.
Läs mer om moderatorns roll här

Tips!
Var schysst.
Sköt om dig och ha kul! 
 
 
 
Loading
Har du glömt ditt lösenord?
Det är lugnt! Skicka bara in ditt användarnamn eller din e-postadress så skickar vi dig dina inloggningsuppgifter.
Glöm inte att skriva din e-postadress (eller ditt användarnamn).
E-postadressen (eller användarnamnet) som du har angett verkar vara ogiltig
Ett e-postmeddelande med instruktioner har skickats till din e-postadress.
Det uppstod ett serverfel när du försökte skicka ett e-postmeddelande. Kontakta administratören.
Email eller användarnamn
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Din webbläsare är lite mossig :-(
Uppdatera till någon av följande versioner så att du kan komma åt alla funktioner på Girls1st:
1.5
6.0
2.0
2.0
 
 
 
Sök
  • Söker... Loading

 
 
 

Ta bort konto

Ditt Girls1st.se konto är borttaget.